Новини

    АБА взе участие в конференцията "Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море".

    АБА с участие в регионален aвиационен форум

    ФОРУМ ЗА БАЛКАНСКИ ТРАНСПОРТ И ИНФРАСТРУКТУРА, АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ АВИОКОМПАНИИ (АБА) КРЪГЛА МАСА – ДИСКУСИЯ – 23.04.2014

    Годишна среща и пресконференция на АБА

    Заседание на Обществения съвет на МТИТС

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >
 
Работна среща с новия министър на транспорта Данаил Папазов

13.06.2013 ,

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов проведе работна среща с г-н  Светослав Станулов и г-н Йовко Йоцев – по тяхно предложение, за обсъждане на актуални въпроси, касаещи бранша. Г-н Станулов  представи на министъра Асоциацията и го запозна с нейните цели и задачи и досегашната й дейност, като подчерта представителната й функция пред институциите и консолидиращата й роля. Той постави всички въпроси, за спешното решаване на които  авиокомпаниите настояваха, а именно:  промените в Тарифа 5, разходоориентираността на таксите, необходимостта от непрекъснат диалог с министерството и ГД ГВА по всички решения, отнасящи се до бизнеса или създаващи необосновани препятствия и др.

Министърът изрази готовност за съвместна работа.  Договорено беше в най-кратък срок АБА да внесе писмени предложения, свързани с конкретни проблеми, за да се решават бързо и в работен порядък.