АБА взе участие в конференцията "Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море".

АБА с участие в регионален aвиационен форум

ФОРУМ ЗА БАЛКАНСКИ ТРАНСПОРТ И ИНФРАСТРУКТУРА, АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ АВИОКОМПАНИИ (АБА) КРЪГЛА МАСА – ДИСКУСИЯ – 23.04.2014

Заседание на Обществения съвет на МТИТС

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

23.02.2014 ,

На 23.02.2014 г. ,в хотел ВЕГА София, пред медиите  бяха изнесени данните за развитието на авиационния пазар през изминалата година. Председателят на АБА,  г-н Светослав Станулов, представи актуалните проблеми, които авиокомпаниите решават в момента, търсейки съдействието на държавните институции, и направи прогноза за развитието на пазара през 2014 г.

На церемония при откриването на годишната среща, Управителният съвет на АБА връчи годишните журналистичеки награди за 2013 г.

Награди получиха:

1. Иван Петков –Съюз на ветераните от БГА БАЛКАН – почетна награда - статуетка и грамота - за поредица от статии и материали за историята на авиацията в централния  и периодичния  печат и за принос за опазване историческото наследство
2. Людмила Спасова – БТА - почетна награда - статуетка и грамота -за цялостно представяне на авиационната тематика
Грамоти и награди от авиокомпаниите за обективно отразяване на проблемите на въздушния транспорт получиха:
3. Милен Кирилов – БНТ
4. Живко Константинов – Нова телевизия и  Кирил Тасев – оператор
5. Десислава Златкова – БТВ
6. Александър Богоявленски  ТВ Он Ер – за предаването” Авиошоу”
7. Ралица Даскалова и  Мариана Желева –„ 24 часа’
8. Белчо Цанев  -„ Стандарт”
9. Тодор Варчев – „Монитор”
10. Светослав Метанов – „Труд”