Поздравление до "Терем Летец"

ДЕН НА АВИАЦИОННИТЕ ПРОФЕСИИ

Открит е новия клуб на авиацията

АБА взе участие в конференцията "Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море".

Открит е новия клуб на авиацията

07.11.2014 ,

На  6 ноември 2014 г., в бившия Терминал "Пристигащи" на Терминал 1 на Летище София, тържествено бе открит новият Клуб на българската авиация. АБА, заедно с Летище София, ДП РВД,  и Съюза на ветераните от БГА беше сред инициаторите за неговото изграждане и се включи активно с документи, експонати и финансова подкрепа. Авиокомпаниите - членове на АБА и Луфтханза техник София подпомогнаха  оформянето както на историческата част, включена в музейната експозиция, така и в представянето на съвременната българска гражданска авиация. За принос за опазване на историческото наследство бяха наградени с грамота от МТИТС Карамфил Стаменков , Христо Христов и Пешо Младенов. Деца от две столични детски градини участваха в изложбата „Мечтая да летя”. На тържеството присъстваха хора от различни поколения, свързани с гражданската авиация, представители на държавната администрация и авиационната индустрия, народни представители, ръководители на синдикални центали, ветерани.

Предстои приемането на статут на Клуба и набирането на допълнителни материали за обогатяване на колекцията и авиационната библиотека.

Галерия снимки: Димитър Ставрев