10 ГОДИНИ АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ АВИОКОМПАНИИ

На 27-ми март от 11.00 ч. в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на АБА по повод 10-годишнината на Асоциацията, на която ще бъде направен анализ за българското участие на авиационния пазар.

Във връзка с влизането в сила на новите регламенти , на 15 и 16 март 2012 г. ще бъде проведен курс по EASA-OPS за регистрираните участници от авиокомпаниите.

08 Март 2012

С решение на УС, АБА упълномощи Асоциацията на индустриалния капитал да я представлява като работодателска организация в Съвета за тристранно сътрудничество.

08 Март 2012

08.03.2012 ,

На 8 март 2012 г., в партньорство със  Съюза на ветераните от БГА Балкан , АБА участва в организирането на тържество, под надслов „100 години българка в небето”. Изказвания направиха представителки на различни  поколения  -жени- пилоти от България ер, Българиен Ер Чартър, курсантки от ВВС, ръководителки на авиоклубове, състезателки по парашутизъм. Основен доклад за участието на жените през 100-годишния период от историята на българската авиация изнесе о.з. полк.Иван Петков. АБА осигури участието на най-младото поколение пилотки, обучени да управляват  самолети Ербъс 320 и МD82.