Новини

    АБА с нов член – Авиокомпания „Бул ер“

    ПОКАНА ЗА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ АВИОКОМПАНИИ

    71 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ

    70 години от гибелта на генерал-майор Борис Ганев и бордния радист Недялко Недялков, загинали при първия терористичен акт в българската гражданска авиация

    16-та годишна среща на АБА

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >
 
16-та годишна среща на АБА

21.03.2018 ,

За 16-та поредна година  Асоциацията на българските авиокомпании, проведе своята годишна среща, на която събра авиационния бранш, ветерани и приятели на гражданската авиация. Срещата беше предхождана от пресконференция, по време на която беше направен Анализ на авиационния пазар през 2017 г., представен от г-н Светослав Станулов - Председател на АБА.

На годишната среща присъстваха представители на българските авиокомпании , ДП РВД, Летище София, Гражданска въздухоплавателна администрация, държавни институции, Парламент, Президенство, командването на ВВС, синдикалните централи, ветерани от авиацията, бивши министри, заместник- министри, медии. 

Гости бяха  министъра на туризма - Николина Ангелкова ,  Яцек Кравчик - заместник- председател на Европейския икономически и социален съвет и председател на групата на работодателите, д-р Милена Ангелова - гл.секретар на АИКБ, ген.майор Цанко Стойков - командващ на ВВС. Съюзът на ветераните от БГА връчи грамота на министър Ангелкова за приноса й за създаване на музея на авиацията. Тя получи и почетния знак "70 години българска гражданска авиация" от АБА. В словото си Светослав Станулов благодари и на Министерството на транспорта, Летище София, ДП РВД и Съюза на ветераните, без чиито усилия Клубът-музей на авиацията нямаше да бъде факт.

Г-н Яцек Кравчик беше удостоен със знака "100 години българско самолетостроене", който му беше връчен от г-н Светослав Станулов.

По време на срещата  бяха връчени годишните  награди  на АБА, както и годишните журналистически награди на:

 АЛЕКСАНДЪР БАДИНСКИ – Съюз на ветераните от БГА –  за принос за опазване на историческото наследство на БГ

 ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ЕАД –г-жа Ася Иванова  за  проект „УЧИЛИЩЕ ЗА АВИАЦИЯ" - за създаване на интерес у младите хора към българската гражданска авиация - почетна статуетка. 

ЗЛАТЕН ФОНД НА БНТ  - НИКОЛАЙ НАНЕВ и ПЕТЯ МИНКИНА за дигитализиране на архива на Съюза на ветераните от БГА - почетна статуетка. 

  Присъдени бяха и следните журналистически награди за коректно отразяване на проблематиката  и опазване на историческата памет на БГА:   

Дирекция „Вътрешна информация” на Българска телеграфна агенция  -  почетна статуетка

Людмила Спасова – БТА

КИРИЛ ВЪЛЧЕВ –  ДАРИК РАДИО

Габриела Наплатанова –БТВ

НИКОЛАЙ ВАСИЛКОВСКИ – НОВА телевизия

АЛЕКСАНДЪР БОГОЯВЛЕНСКИ И ЕКИП на АВИОШОУ- ТВ БЪЛГАРИЯ ОН ЕР”

МАРИЯНА ЖЕЛЕВА – в.”24 часа”

НАДЕЛИНА АНЕВА- Канал 3, 

МИХАИЛ РАНГЕЛОВ – Транспортал.бг

НАДЕЖДА БОЧЕВА – Инвестор.бг

ВЕНЦИСЛАВ ГЕНКОВ – монитор.бг.