17-та годишна среща на Асоциацията на българските авиокомпании

Българската гражданска авиация през 2018

50 години РВД Поздравителен адрес

Четвърта поредна „Среща на поколенията“ от българската гражданска авиация.

АБА с нов член – Авиокомпания „Бул ер“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

17-та годишна среща на Асоциацията на българските авиокомпании

26.03.2019 ,

Асоциацията на българските авиокомпании за 17-та поредна година проведе традиционната годишна среща, на която събра авиационния бранш, ветерани и приятели на гражданската авиация. Гости на събитието бяха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, народни представители, председателят на Асоциацията на индустриалния капитал – Васил Велев , д-р Милена Ангелова - гл.секретар на АИКБ,ръководители от МТИТС, Министерството на отбраната, авиокомпаниите,  Летище София, ДП РВД ,ГД ГВА и Съюза на ветераните от българската гражданската авиация, партньорските организации – Луфтханза Техник София и Аеротехник,бивши министри, заместник- министри, медии.

По време на пресконференцията, предхождаща срещата,  Светослав Станулов - Председател на АБА, направи преглед на състоянието на българската  гражданска авиация през 2018 г. Докладът може да намерите тук. Статистиката – приложение към доклада можете да видите тук.

След пресконференцията беше открита фото- изложба на любителя-фотограф кап. Ангел Аданов – пилот, направил снимките от кабината на самолета. Г-н Станулов го отличи с грамота на АБА, а г-н Апик Гарабедян – изпълнителен директор на Българиан еър чартър му връчи ваучер като награда.

При откриването на Годишната среща г-н Светослав Станулов оцени 2018-та като успешна за българската гражданска авиация и очерта предизвикателствата, пред които тя е изправена – недостиг на пилоти, силна конкуренция, продължаващо поддържане на високото ниво на безопасност, което е постигнато.

Обявени бяха наградите на АБА за 2018 г, както и журналистическите награди за 2018-та година.

Наградата послучай 50 – годишнината на ДП РВД беше връчена от Министър Росен Желязков, който оцени високо работата на българската гражданската авиация и ДП РВД.

Отличени бяха:

Първият български космонавт Георги Иванов – за принос в развитието на българската гражданска авиация, каргоавиацията на България, създаването и укрепването на Асоциацията на българските авиокомпании и по случай 40 годишнината от неговия полет в Космоса -почетен знак на АБА „За принос към българската гражданска авиация“

ДП РВД – 50 години неразделна част от българската гражданска авиация – почетна статуетка, грамота

Кап.Ангел Аданов – автор на фотоизложба „Там, където птиците не стигат“ и Слав Аданов – съорганизатор. – ваучер Бак

Годишни журналистически награди:

ГРАМОТИ и съпътстващи награди от авиокомпаниите-членове на АБА и партньорските организации Луфтханза Техник София и Аротехник:

Новините на Нова“ и Живко Константинов – Нова телевизия- почетна статуетка – и ваучер от Луфтханза Техник

Александър Богоявленски – за „Интервюта в небето“ - Тв България Он Ер– почетна статуетка и ваучер от Карго ер

Валя Гиздарска - гл. редактор „Новини и актуални предавания“ –Бтв – самолетен билет от България ер

Людмила Спасова– БТА – самолетен билет от България ер

Наделина Анева- Канал 3 – един час полетен симулатор и ваучер от ИВТ

Симеон Войнов–оператор Канал 3  - ваучер от Авиостарт