65 години Българска гражданска авиация

Втора среща на високо равнище по авиационно финансиране и бизнес стратегии

Годишна среща АБА 2012

10 ГОДИНИ АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ АВИОКОМПАНИИ

На 27-ми март от 11.00 ч. в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на АБА по повод 10-годишнината на Асоциацията, на която ще бъде направен анализ за българското участие на авиационния пазар.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Sofia Flight Training прие Управителния съвет на Германо-българската индустриално-търговска камара

16.01.2020 ,

Sofia Flight Training (това е търговската марка на квалификационната дейност на фирмата) е сертифицирана и работи по обучението и тренировките на пилоти, кабинен състав и персонал по техническо обслужване на самолети.

Учебният център е важна структура от системата за обучение в гражданската авиация на България и региона.

Центърът разполага с 6 полетни симулатора, от които 4 пълнополетни симулатора (Full Flight Simulators), 4 тренировъчни установки за кабинен състав, 5 учебни работилници, специализиран авиационен софтуер за компютърно базирано обучение и 17 учебни зали.

След заседанието гостите разгледаха центъра, който е сертифициран по най-високите стандарти на Европейската  агенция за авиационна безопасност и ежегодно успешно се ресертифицира. Сред гостите бяха д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и г-н Торстен Раабе – Sofia Flight Training - Симулаторният център на Института по въздушен транспорт, стана домакин на изнесено заседание на Управителния съвет на Германо-българската индустриално-търговска камара. Вече пета година Институтът осъществява добро сътрудничество и  като редовен член подкрепя активно инициативите на Камарата.

След заседанието гостите разгледаха центъра, който е сертифициран по най-високите стандарти на Европейската  агенция за авиационна безопасност и ежегодно успешно се ресертифицира. Сред гостите бяха д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и г-н Торстен Раабе – главен изпълнителен директор на Луфтханза Техник София.