Работна среща с новия министър на транспорта Данаил Папазов

На 2 април се проведе среща на АБА с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев.

Пресконференция и Годишна среща на АБА 2013

ПЪРВО ИЗДАНИЕ НА НАГРАДИТЕ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“ ЗА ПРИНОС КЪМ ПОДОБРЯВАНЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА С АУТИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ

АБА пожелава успех на Петър Ценков в Дакар 2013

Sofia Flight Training прие Управителния съвет на Германо-българската индустриално-търговска камара

16.01.2020 ,

Sofia Flight Training (това е търговската марка на квалификационната дейност на фирмата) е сертифицирана и работи по обучението и тренировките на пилоти, кабинен състав и персонал по техническо обслужване на самолети.

Учебният център е важна структура от системата за обучение в гражданската авиация на България и региона.

Центърът разполага с 6 полетни симулатора, от които 4 пълнополетни симулатора (Full Flight Simulators), 4 тренировъчни установки за кабинен състав, 5 учебни работилници, специализиран авиационен софтуер за компютърно базирано обучение и 17 учебни зали.

След заседанието гостите разгледаха центъра, който е сертифициран по най-високите стандарти на Европейската  агенция за авиационна безопасност и ежегодно успешно се ресертифицира. Сред гостите бяха д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и г-н Торстен Раабе – Sofia Flight Training - Симулаторният център на Института по въздушен транспорт, стана домакин на изнесено заседание на Управителния съвет на Германо-българската индустриално-търговска камара. Вече пета година Институтът осъществява добро сътрудничество и  като редовен член подкрепя активно инициативите на Камарата.

След заседанието гостите разгледаха центъра, който е сертифициран по най-високите стандарти на Европейската  агенция за авиационна безопасност и ежегодно успешно се ресертифицира. Сред гостите бяха д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и г-н Торстен Раабе – главен изпълнителен директор на Луфтханза Техник София.