„Фрапорт“ започва строителство на новите морски терминали

21.03.2011 , Строителство имоти – 8 стр. Николай ПЕШЕВ

„Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“ започва строителството на двата нови пътнически терминала на летищата във Варна и Бургас. Проектите на двата обекта са готови. Очаква се терминалите да обслужат първите пътници за сезон 2013.

Инвестицията е оценена на 75 млн. евро. Инвестиционната програма на „фрапорт“ предвижда до 2030 г. двете летища да имат коренно различен облик. През последните години в двата порта са инвестирани 54 млн. евро

„Работим по проекти, свързани с модернизацията на съществуващите терминали във Варна. В Бургас завърашихме разширяването на перона, за да можем да посрещаме повече самолети през активния летен сезон. Изградихме нов карго склад с площ 1200 кв. м. Строи се и нова административна сграда на летището в Бургас, както и нова сграда на Пожарната“, уточни главният изпълнителен директор на „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“ Дирк Шусдзиара.

Летище Варна в момента се подготвя за активния туристически сезон – изгражда се втора водна връзка, подменя се таванът в зоната за заминаващи пътници.
21-27.03.2011