Годишни награди

Годишни награди
По случай 7 декември, Международния ден на гражданската авиация, Асоциацията на българските авиокомпании обявява своите ГОДИШНИ НАГРАДИ 2020. Наградите се връчват в два раздела: за значителен принос към българската гражданска авиация и опазване на историческото наследство; и за журналистика.

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че тази година почетна статуетка, грамота и почетен знак – медал за принос към БГА получава Авиомедицински център към НАЦИОНАЛНАТА МНОГОПРОФИЛНА ТРАНСПОРТНА БОЛНИЦА „ЦАР БОРИС III“ – СОФИЯ, с ръководител д-р Николай Райнов, за цялостен принос за опазване здравето на авиационните кадри.

Отличието е заслужено признание за дългогодишните усилия на целия екип, който с дейността и професионализма си допринася за постигане на основния приоритет на гражданската авиация- висока безопасност на полетите.

С единодушно съгласие наградата се присъжда съвместно със Съюз на ветераните на БГА, ГД Гражданска въздухоплавателна администрация , ДП Ръководство на въздушното движение и Летище София. Тези организации, съвместно с Асоциацията на българските авиокомпании, присъдиха и 150 награди – почетни грамоти, на юбиляри- ветерани и действащи авиационни кадри от цялата страна. 14 от наградените – 90 и 95 годишни ветерани, са удостоени с почетни медали за принос към БГА.

Наградите по традиция се връчваха на организираната ежегодно Среща на поколенията, провеждането на която се отмени, поради извънредната обстановка.

Отличия се присъждат още на НТС по транспорта – по случай неговата 55- годишнина и за добро сътрудничество.

За коректно отразяване на проблемите на българската гражданска авиация получават журналистически награди:

 1. Ирина Цонева – БНТ – за цялостно творчество- почетна статуетка и билет от Авиокомпания България ер по избрана дестинация
 2. Наделина Анева – Канал 3 – за серия предавания за българската гражданска авиация – почетна статуетка билет от Авиокомпания България ер по избрана дестинация
 3. Александър Богоявленски –Тв България Он Ер- за серия предавания, свързани с историята и съвремието на българската гражданска авиация

за коректно отразяване на авиационната тематика почетни грамоти получават:

 1. Цветелина Катанска – Бнт
 2. Габриела Наплатанова – БТв
 3. Мила Младенова – БНР
 4. Екатерина Катрачева – Дарик радио
 5. Ирина Керемидчиева – Клуб Предприемач
 6. Мариана Желева – в.24 часа
 7. Наталия Малчева – в.Труд
 8. Венцислав Генков – Информационна агенция и в. Монитор
 9. Димитър Ставрев – сп. КРИЛЕ