Летище Варна увеличава чартърните дестинации

27.05.2011 , Черно море – 8 стр.

Стартират още 2 редовни линии и нови чартъри от Архангелск и Палермо. С 15% повече туристи от Русия и скандинавските страни очакват морските ни курорти

Летище Варна очаква нови полети, включително и чартърни, през новия летен сезон. В началото на юни стартират нови редовни линии до Катовице (Полша), Самара и Казан (Русия). Увеличават се и чартърните дестинации с още две -от Архангелск (Русия) и Палермо (Италия). Това съобщиха за в. „Черно море“ от пресцентъра на летището. Ще има ръст на пътниците от Русия, Полша и някои от скандинавските страни. На база планираните полети към момента се очаква броят на германските туристи да се запази на миналогодишните нива, поясниха от летище Варна. Спад ще има на английските туристи. Като цяло прогнозата е да се запази миналогодишният брой на обслужените пътници. За сериозно увеличаване на чартърите от Русия и бившите съветски републики, които ще напълнят морските ни курорти това лято, обяви и външният министър Николай Младенов във Фейсбук. Той изпраща допълни чиновници, които да поемат наплива за визи в консулските ни служби в Русия, Украйна и Беларус до края на туристическия сезон. По неговите думи с над 60% са скочили издадените визи само в консулството ни в Москва в сравнение с миналата година, като се очаква само там броят им да надхвърли 300 000. С 1015% ръст на гостите в морските ни курорти очакват експертите от туристическия бранш. Летище Варна посреща новия летен сезон с редица подобрения, осигуряващи по-бързото и комфортно обслужване на пътниците – нови обекти и съоръжения в терминала, нова техника за обслужване на пътници и въздухоплавателни средства, казаха още от аеропорта. В ход е изпълнението на голям инфра-структурен проект за създаването на втора независима водна връзка, която ще осигурява захранването на новия пътнически терминал на летището. Строителството на модерен пътнически терминал, дело на световноизвестни архитекти и проектанти, е планирано да стартира през настоящата година.

***

Летище Варна посреща новия летен сезон средица подобрения, които осигуряват бързото и по-комфортно обслужване на пътниците.