70 години от гибелта на генерал-майор Борис Ганев и бордния радист Недялко Недялков, загинали при първия терористичен акт в българската гражданска авиация

70 години от гибелта на генерал-майор Борис Ганев и бордния радист Недялко Недялков, загинали при първия терористичен акт в българската гражданска авиацияНа 30 юни Съюзът на ветераните от БГА и Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) организираха поклонение на паметника на загиналите при първия терористичен акт в българската гражданска авиация -генерал-майор Борис Ганев – първият Директор на Дирекция „Въздушни съобщения“ в България и бордният  радист Недялко Недялков.

Председателят на съюза на ветераните от БГА,  Иван Петков запозна присъстващите с живота на Борис Ганев и Недялко Недялков. Слово произнесоха кметицата на с. Лозица, родното място на Борис Ганев и Орлин Шороплов, син на единствения останал жив от екипажа на самолета свидетел на терористичния акт. Иван Петков благодари на председателя на АБА – г-н Светослав Станулов, за възстановяването на паметника на Борис Ганев. Поднесени бяха венци от Съюза на ветераните от БГА, Кметство Лозица, ГД на ГВА и от АБА.