Бойко Борисов пристигна на посещение в Грузия

02.04.2012 , в. Земя, стр.20

Премиерът Бойко Борисов пристигна вчера на официално посещение в Грузия по покана на премиера на страната Николос (Ника) Гилаури. След церемонията по официалното посрещане се състояха разговори „на четири очи“ между двамата премиери и пленарни разговори на водените от тях делегации.

В рамките на визитата в Тбилиси бе предвидено да бъдат подписани двустранни споразумения и договори в областта на образованието, обмен и взаимна защита на класифицирана информация и протокол за реадмисия.

Очакваше се Бойко Борисов да се срещне и с Негово Светейшество и Блаженство Илия Втори, католикос-патриарх на цяла Грузия.
В официалната делегация, придружаваща премиера Бойко Борисов по време на тридневното посещение, са министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иван Найденов. На 2 и 3 април премиерът Бойко Борисов ще направи официално посещение в Република Армения