Летище София с пет нови дестинации

23.07.2013 , www.big.bg

За първото полугодие летище София откри пет нови дестинации, а до столичния аеропорт започнаха да оперират и две нови авиокомпании, отчитат от аеропорта. Най-предпочитани са полетите до Лондон, Виена, Милано, Москва, Париж.

Нискотарифен превозвач започна нови директни линии до Лондон-Станстед, което е на около час и половина от самата столица, и Берлин-Шьонефелд. Предлагат се също така нови рейсове до Ларнака и Киев-Жулияни. Националният превозвач „България ер” се отчете с нови предложения в полетно разписание с директни връзки до Барселона и Будапеща.

След фалита на унгарския превозвач Malev това е първата директна линия между София и Будапеща. Без кацане се лети вече и до Бейрут.

През юни броят на излетелите и кацнали самолети намалява с почти 10 на сто, което прави 3552 машини, а пътниците са с 2,6% по-малко от същия период на миналата година. Обслужените пътници до края на юни са почти 1,7 млн. По-голям пътникопоток отбелязват компании, които са въвели директни линии по дестинации, които преди са били с прекачване.