Министър Георги Тодоров: Институтът по въздушен транспорт се установи като ковачница за кадри за авио индустрията

19.05.2021

Министър Георги Тодоров: Институтът по въздушен транспорт се установи като ковачница за кадри за авио индустриятаИнститутът по въздушен транспорт се установи през годините като ковачница на кадри, с устойчиви тенденции за бъдещо развитие и иновативни проекти. Това заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на валидирането на пощенска марка, посветена на 50-годишнината от създаването на организацията. Изданието се отпечатва в ограничен тираж и ще предизвика интереса не само на авиаторите и филателистите, но и на всички хора, които изпращат писма, добави той.

Церемонията се състоя в Клуба на авиацията, в сградата на Терминал 1 на летище София. Управителят на Института по въздушен транспорт и председател на Асоциацията на българските авиокомпании Светослав Станулов изрази благодарността на бранша към Георги Тодоров за личния му принос  за създаването на музея.

Предстои среща с авиационния бранш за обсъждане на възможностите за възстановяване от кризата, която настъпи в резултат на ограниченията от Ковид-19, каза служебният министър в отговор на журналистически въпрос. По думите му, има индикации за раздвижване, но още е рано да говорим за устойчивост на растежа на авиацията.

Министър Георги Тодоров: Институтът по въздушен транспорт се установи като ковачница за кадри за авио индустрията