Посрещнаха първите 164 туристи на летище Варна

30.03.2011 , Черно море – 3 стр.

36 авиокомпании вече заявиха полетите си програми за летния сезон, 164 германски туристи бяха посрещнати на летище Варна. Първите чартърни летовници за новия сезон бяха тържествено посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. За добре дошли служители на аеропорта подариха на гостите свежи пролетни цветя и морски сувенири от Българското Черноморие.

Групата туристи пристигна в 20,20 часа в понеделник вечер от Франкфурт и Дюселдорф с полет на авиокомпания „Бългериан еър чартър“. Гостите са тук по програма на немския туроператор „Kur-Club“.

36 авиокомпании са заявили към настоящия момент полетните си програми за предстоящия летен сезон. Активният чартърен сезон традиционно започва през май. Заявки от авиокомпании за полети за лятото продължават да се приемат. Нова чартърна де-стинация, от която ще се осъществява връзка до Варна, е италианският пристанищен град Палермо. Планирани са и нови летни редовни линии до различни направления в Германия, Полша, Русия. В началото на юни стартират редовни линии до Катовице (Полша), Самара и Казан (Русия), съответно на авиокомпаниите LOT, Ural Airlines и Tatarstan Airlines. Ниско-тарифната Germanwings ще изпълнява редовни полети до Кьолн (Германия) от 22 юли. От началото на годината до момента на летище Варна са обслужени 60 000 пътници.