Журналистът от Econ.bg Апостол Апостолов получи награда от АБА

21.03.2011 , Econ.bg Лили Бончева

Нашият колега беше отличен за обективно отразяване на проблемите на българската гражданска авиация

С удоволствие и гордост съобщаваме, че журналистът от Econ.bg Апостол Апостолов беше награден от Асоциацията на българските авиопревозвачи (АБА) за обективно отразяване на проблемите на българската гражданска авиация.

Нашият колега получи грамота от главния секретар на АБА Йовко Йоцев на официална церемония днес, след като от АБА предствиха анализ на авиационния пазар през миналата година.

Освен Апостол Апостолов бяха отличени и колеги от други медии.

Колективни награди получиха екипът на предаването „В час ли си“ на БНТ – за предавания, запознаващи младежите с професии с авиацията, и новиннарските екипи на Дарик радио.

Индивидуални награди получиха журналистите Весела Смилец (БНТ), Константин Караджов (bTV), Яница Василева (Нова телевизия), Белчо Цанев (в. „Стандарт“), Светослав Метанов (в. „Труд“); Мариана Желева (в. „24 часа“), Лияна Панделиева (в. „Монитор“), Константин Томов (бордно списание „АК България Ер“), Людмила Спасова (БТА) и Надя Коцева (Dariknews.bg).

Днешната награда е второто голямо отличие за Апостол Апостолов. През 2007 г. той получи награда от медийния конкурс на Американската агенция за международно развитие (USAID).

Целият екип на Econ.bg пък беше отличен през 2009 г. от Българската стопанска камара (БСК) в рамките на годишните награди на организацията за принос в развитието на българската икономика – „ИН-5“. Тогава бяхме отличени в категория „Медии“ за активно партньорство с БСК и за обективно и пълноценно отразяване на икономическата проблематика.