75 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ

НА 29-ТИ ЮНИ В ЦЕНТРАЛНИЯ ВОЕНЕН КЛУБ В СОФИЯ БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАНА 75-ТА ГОДИШНИНА ОТ ПЪРВИЯ ПОЛЕТ ПО РЕДОВНИ ЛИНИИ СОФИЯ- БУРГАС, ПРИЕТА ЗА НАЧАЛО НА БЪЛГАРСКАТА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ.

ОРГАНИЗАТОРИ БЯХА СЪЮЗЪТ НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ БГА, АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ АВИОКОМПАНИИ, БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИОННА АСОЦИАЦИЯ, ЛЕТИЩЕ СОФИЯ, ДП РВД И ГД ГВА.

В ПРИСЪСТВИЕТО НА НАД 200 ДУШИ – ВЕТЕРАНИ, АВИАЦИОННИ СПЕЦИАЛИСТИ, РЪКОВОДИТЕЛИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ИНСТИТУЦИИТЕ БЕШЕ ПРИПОМНЕНА ИСТОРИЯТА, ПОКАЗАНО СЪВРЕМЕННОТО СЪСТОЯНИЕ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД ГРАЖДАНСКАТА НИ АВИАЦИЯ В МОМЕНТА, БЯХА ОЧЕРТАНИ ПЕРСПЕКТИВИТЕ ЗА ПО-НАТАТЪШНОТО Й РАЗВИТИЕ. ОТ ИМЕТО НА АБА СЛОВО ПРОИЗНЕСЕ Г-Н СВЕТОСЛАВ СТАНУЛОВ, ОТ ИМЕТО НА СВ БГА – Г-Н ИВАН ВЪЛЧИНОВ.

ПОЛУЧЕНИ БЯХА ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА РБЪЛГАРИЯ, МИНИСТЪРА НА ТРАНСПОРТА И СЪОБЩЕНИЯТА, КОМАНДВАЩИЯ НА ВВС, АСОЦИАЦИЯТА НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИОННА АСОЦИАЦИЯ, ДП РВД И ЛЕТИЩЕ СОФИЯ.

ПО ПОВОД 75- ГОДИШНИНАТА ОТЛИЧИЯ – ПОЧЕТЕН ЗНАК-МЕДАЛ ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС ПОЛУЧИХА ВЕТЕРАНИ И ДЕЙСТВАЩИ АВИАЦИОННИ РЪКОВОДИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ; ОБЩЕСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ПАРТНЬОРИ. ОТЛИЧИЯ ЗА ДЪЛГОГОДИШНО ДОБРО СЪТРУДНИЧЕСТВО ПОЛУЧИХА И ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯТ АНСАМБЪЛ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И ИА“ВОЕННИ КЛУБОВЕ И ПОЧИВНО ДЕЛО”.

КВАРТЕТ АРМЕЙСКА ПЕСЕН ПОДНЕСЕ ПОЗДРАВ С НЯКОЛКО СВОИ ИЗПЪЛНЕНИЯ.

ПРОЖЕКТИРАНИ БЯХА ФИЛМИ ОТ АВИАЦИОННАТА ИСТОРИЯ И СЪВРЕМИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ.