АИКБ удостои с почетен плакет Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) по случай 77-годишнината на Българската гражданска авиация

Главният секретар на АИКБ д-р Милена Ангелова връчи днес (28/06/2024 г.) почетен плакет oт името на председателя на УС на АИКБ Васил Велев на председателя на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) Светослав Станулов по случай 77-годишнината от първия полет София – Бургас на 29 юни 1947 г., приет за начало на Българската гражданска авиация.

На вълнуващото тържество, което всяка година е сред най-значимите събития в календара на авиационната общност, присъстваха: генералният директор на ДП РВД Георги Пеев, Анелия Маринова – главен директор на Главна дирекция „Българска въздухоплавателна администрация“, Иван Вълчинов – председател на Съюза на ветераните от БГА, Светослав Станулов – председател на АБА, инж. Ясен Ишев и представители на ръководството на Научно-техническият съюз по транспорта, бриг. генерал Пламен Богданов – председател на Българската авиационна асоциация, наред с над 120 ветерани и действащи авиационни специалисти и ръководители.

АИКБ удостои с почетен плакет Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) по случай 77-годишнината на Българската гражданска авиация

Прочетени бяха приветствия и поздравителни адреси от Президента на Р България Румен Радев, от министъра на транспорта и съобщенията, от началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бриг. ген. Юлиан Радойски. от Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на „Соф кънект – летище София“, от Васил Атанасов – директор на Летище Бургас и др.

Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) е един от многобройните и най-активни членове на АИКБ. Използваме тържествената годишнина, за да благодарим на всички бивши и настоящи служители на гражданската авиация от АБА за успешното ни досегашно сътрудничество, като се надяваме то да продължи в същия градивен дух и занапред. Пожелаваме им крепко здраве, лично щастие и високи резултати в усъвършенстване на тяхната работа за повишаване на ефективността, авторитета и конкурентоспособността на българските компании от сектора.

Честита 77-ма годишнина на Българската гражданска авиация!